Jachtbouw

TopSolid: software voor jachtinterieurs

Jachtbouw

Een complexe activiteit met hoge eisen

De ontwikkeling van het interieur van jachten vergt specifieke skills en tools. De veelvuldige wijzigingen, samenwerking met verschillende partijen en disciplines, uitwisseling van data, de complexe vormen en natuurlijk de hoge eisen van het eindproduct, maken van TopSolid'Wood in combinatie met TopSolid'WoodCAM de ideale oplossing voor het engineeren en produceren van jachtinterieurs.

Benefits

Werken in een 3D, parametrisch systeem

Ontwerpen in een 3D omgeving voelt natuurlijker dan in een 2D omgeving. Het laat toe om te focussen op het engineeren i.p.v. het "tekenen". Computer ondersteund ontwerpen laat toe om complexere projecten en oplossingen foutloos uit te werken met minder kans op fouten. Aanpassingen worden makkelijker en sneller verwerkt en parametrische componenten laten toe om know-how op te slaan in het systeem.

Automatisch gegenereerde productietekeningen

Aanzichten en snedes worden automatisch gegenereerd op basis van de 3D-data. Dit gebeurt foutloos en snel. Hierdoor zijn steeds alle aanzichten consistent waardoor de engineer zich kan concentreren op het engineren i.p.v. het tekenen van lijnen. Jarenlange ontwikkeling van gespecialiseerde functies maken het mogelijk om alle info duidelijk weer te geven op de plannen.

Databeheer in een open systeem met geïntegreerde productiesturing

TopSolid'Wood is een open systeem waardoor import en export van data, zowel 3D vormen als lijsten, naar andere software en partners mogelijk is. Stuk- en materiaallijsten worden automatisch en foutloos afgeleid uit het 3D model. De saaie en foutgevoelige taak van het "afschrijven" van lijsten behoort dus tot het verleden. De geïntegreerde productie zorgt voor een gesloten digitale ketting van de arrangementfase met boxdrawings tot de eigenlijke productie en montage. Rechtstreekse aansturing van CNC's tot 5 assen, al-dan-niet gecombineerd met nesting, resulteert in een belangrijke efficiëntiewinst.

Vakkennis

TopSolid'Wood profiteert van een jarenlange integratie van vakkennis in de software. Eindelijk een volwaardig ontwerppakket dat begrijpt hoe een meubel in elkaar zit.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor de modules voor metaalconstructies, plaatwerk, ... Dit allemaal geïntegreerd in 1 software pakket levert werkelijk een unieke oplossing voor het uitwerken van in- en exterieurs van jachten.
 

CAD

CAD

TopSolid'Wood

Meer :TopSolid'Wood

TopSolid'Design

Meer :TopSolid'Design

CAM

TopSolid'Wood

Meer :TopSolid'Wood