Matrijzenbouw

Een zeer competitieve sector met grote precisie

Vereenvoudigde oplossingen voor complex gereedschap en bewerkingen

TopSolid is al meer dan 20 jaar marktleider in de matrijzensector. De software beantwoordt aan alle noden wat betreft ontwerp en productie van matrijzen en de gereedschappen die ervoor gebruikt worden. Door de globalisering van de productie-activiteiten is dit een zeer competitieve sector.  Kwaliteit en leveringstermijnen zijn top prioriteiten. Bekijk hoe de volledig geïntegreerde serie TopSolid producten uw ontwerp- en productieproces kan optimaliseren, zelfs voor de meest complexe matrijzen.  

Voordelen

CAD/CAM voor matrijzen specialisten

Met TopSolid’Mold, TopSolid’Progress en TopSolid’Electrode biedt TOPSOLID krachtige ontwerptools aan en productiesoplossingen voor matrijzenmakers en makers van snij gereedschappen. De geïntegreerde TopSolid modules voor gereedschappen en matrijzen omvatten de complete digitale ketting, van ontwerp tot simulatie en productie.

Een wereldleider in CAD producten, deels dankzij de productie

Omdat de linken tussen CAD en CAM zo krachtig en strak zijn betekent ontwerpen nu produceren. Van bij de ontwerpfase definieert u de toleranties en de overeenkomstige productieprocessen. In één klik kan u alle informatie ophalen die u nodig heeft om platen, stempels of elektroden te produceren.  

2D, 3D, draadvonk erosie en elektroden

De productie van elektroden wordt perfect onder controle gehouden en geautomatiseerd in 2D met de volledige automatisering van de productie van de mold bases, dankzij de processen en methodes.En zo gebeurt het ook in 3D, met ruw strategieën of met de recuperatie van restmateriaal. Tenslotte worden de complexe behoeften van de matrijzenmakers ook ingevuld door productie aan de hand van elektroden.

Verbeterde prestaties om de concurrentie voor te blijven

In het ideale proces zou productie moeten zijn zoals tekenen. De matrijs wordt ontworpen in 3D en daaruit volgen de tekeningen makkelijk. Dankzij TopSolid is dit waar we naartoe gaan in productie. Na definitie van het proces, wordt elke booroperatie, elke kamer, elke vorm, elektrode of draadvonk erosie herkend en uitgevoerd volgens jouw productie methode. Hoewel het soms kan nodig zijn om aanpassingen te doen in specifieke gevallen, wordt met permanente aanpassingen automatisch rekening gehouden, door de associativiteit tussen methode en uitvoering.  

CAD

TopSolid'Mold

Meer :TopSolid'Mold

TopSolid'Progress

Meer :TopSolid'Progress

CAM

TopSolid'Cam

Meer :TopSolid'Cam

Succesverhalen

CAD/CAM Upgrade Boosts Shop’s Efficiency

Lees meerCAD/CAM Upgrade Boosts Shop’s Efficiency

The Value of Insourcing and Standardizing Component Work

Lees meerThe Value of Insourcing and Standardizing Component Work

TopSolid optimizes complete machining for Ifanger

Lees meerTopSolid optimizes complete machining for Ifanger

Youngstown Tool & Die

Lees meerYoungstown Tool & Die

Takahata Seiko Co LTD

Lees meerTakahata Seiko Co LTD

Procopi, designer & manufacturer of pools and spas

Lees meerProcopi, designer & manufacturer of pools and spas