Interview met Richard LAMURE en Armand CHOQUIN in het Franse magazine CAPITAL in oktober 2020.

Ontdek het interview met Richard LAMURE en Armand CHOQUIN gepubliceerd in het Franse magazine CAPITAL van oktober 2020.


Met een turnover van 47 mio in 2019 en wereldwijd acht filialen, toont de TOPSOLID groep aan  Franse middelgrote bedrijven het pad naar het internationale succes. Sinds 1984 levert het bedrijf CAD, CAM en PDM software for voor de Mechanische en Hout industrie.
De teams ontwikkelen echte partnerships over de hele wereld en ondersteunen klanten in het digitaliseren van hun industriële processen. 

Interview met Richard Lamure, CEO van de TOPSOLID Groep en Armand Choquin, International Director

Wat zijn de sleutels voor jullie succes?

Onze core business is numeriek gecontroleerde machines aansturen, maar wij voorzien ook een gamma van complementaire tools. TOPSOLID heeft het meest uitgebreide gamma van software voor verschillende industrieën. Wij zijn overtuigd van het herlocaliseren van de industrie in Frankrijk. De TOPSOLID groep wil zijn onafhankelijkheid en de know-how van zijn ingenieurs behouden. Daarvoor verstevigen wij onze Franse research en development teams, om nieuwe producten en diensten uit te brengen voor Industry 4.0. Tegelijkertijd exporteert ons bedrijf zijn oplossingen over heel de wereld via  echte support voor de eindgebruikers. We hebben een diep geloof in lokale partnerships. Daarom ontwikkelen wij filialen en vertrouwen wij op een distributie netwerk van hoge kwaliteit (echte lokale partners van de ontwikkelaar). De TOPSOLID groep ontmoet zijn klanten om hun behoeften te begrijpen, hen in de nodige middelen te voorzien en hen soms ook te helpen om hun bedrijven te structureren. Het bedrijf profiteert van deze uitwisselingen en kan zo producten ontwikkelen voor de gehele community van gebruikers. Weinig KMO's hebben een internationale uitstraling zoals de onze en dit verklaart deels waarom het bedrijf externe groei operaties kan uitvoeren, zelfs ten tijde van een gezondheidscrisis.  In dit opzicht plannen we een versteviging van ons netwerk van partners en filialen in de volgende maanden en jaren.  

Hoe gaan jullie om met jullie buitenlandse partners?

Ten eerste zijn wij zeer rigoureus in onze benadering van de verschillende markten: dit vereist een voorzichtige keuze van de juiste lokale contacten en opzet van regio's met potentieel. Wij richten ons tot regio's die industrieel al zeer sterk ontwikkeld zijn, zoals Europa en China of die een sterke economische ontwikkeling doormaken zoals Latijns-Amerika en de Magreb landen. Het is essentieel om de context van het land te begrijpen waarin we operaties willen opzetten maar ook de behoeften van de filaalhouders of partners-verdelers. Alleen zo kunnen we hen ondersteunen in de digitalisering van de industriële sector en de integratie van de TOPSOLID oplossingen.  Daarom segmenteren wij ons distributie netwerk en we hebben toegewijde teams voor elke dienst. De sterkte van de Fransen op de internationale scene, is dat zij gemakkelijk in een multiculturale context evolueren: wij kijken niet neer op onze medewerkers maar luisteren naar en en passen ons aan. Zo slagen wij erin om onze teams te verenigen rond eenzelfde project en dankzij het gegeven vertrouwen laten wij hen de industriële sectoren onafhankelijk beheren. 

In de huidige context, welk bericht zou er aan de Franse industriële sector moeten gebracht worden?

De crisis mag de investeringen niet stoppen. We moeten vertrouwen hebben en geloven in ons vermogen om terug op te veren en ons te ontwikkelen. Deze periode van slowdown zal bedrijven ook de mogelijkheid geven om te reflecteren, in het bijzonder wat betreft proces verbetering en productiviteit: daarvoor is digitalisering nodig. Frankrijk loopt achter op dit gebied en wij moeten voordeel halen uit deze context door in te halen. De TOPSOLID groep is één van de belangrijkste spelers voor die verandering: wij helpen onze klanten tijdens en na de crisis om weer op te veren en te groeien.  


Media source: Magazine CAPITAL - October 2020